Porcelanowe kontemplacje. Daga Rogers o sztuce na talerzu
data:
17.02.2021
17:30 – 18:30
miejsce:
wstęp:
linki:
Jak ceramika – nowoczesny dizajn, wielobarwne szkliwo, oryginalna stylistyka – oddziaływuje na jakość i smak serwowanych potrwa?
Jakie kulturowe aspekty spożywania posiłków i sposób przyrządzania potraw wpływają na formy ich podania?
Czy smak zależy od formy naczynia?
Na te i inne pytania, będziecie mogli uzyskać odp. w czasie wykładu ”Porcelanowe kontemplacje. Daga Rogers o sztuce na talerzu”. Zapraszamy 17.02 o godz. 17.30 do czytelni Instytutu.
—
Daga Rogers
Z wykształcenia architektka, projektowaniem porcelany zajmuje się od 20-stu lat. Od zawsze związana z przemysłem ceramicznym, zafascynowana jest procesem produkcyjnym. W swoich pracach wykorzystuje często elementy istniejące, nadając im nowy wymiar poprzez manipulacje formy i dekoracji.
Daga Rogers
Z wykształcenia architektka, projektowaniem porcelany zajmuje się od 20-stu lat. Od zawsze związana z przemysłem ceramicznym, zafascynowana jest procesem produkcyjnym. W swoich pracach wykorzystuje często elementy istniejące, nadając im nowy wymiar poprzez manipulacje formy i dekoracji.
Szczególną wagę kładzie na wartość estetyczną i intelektualną, zachęcając odbiorcę do zabawy zwykłym obiektem użytku domowego.